Zilele Padurii Craiului – Editia 2016

Iubitorii de mișcare în natură, de produse naturale, de muzică folk și tradiții folclorice sunt așteptați între 8 și 9 octombrie la a IV-a ediție a evenimentului ”Zilele Pădurii Craiului 2016”. gemuri-si-compoturi

Evenimentul se va desfășura în comuna Roșia și reunește o serie de evenimente locale ca: Festivalul „Straița Plină” (8-9 octombrie 2016) şi Maratonul de mountainbike „Pădurea Craiului” (9 octombrie 2016), are o serie de invitați de renume: romanticul interpret de muzică folk Dinu Olărașu și Trupa Țapinarii, care au pregătit un concert cu muzici fără limite, cu ironie și umor sănătos. 

Anul acesta în cadrul evenimentului pe parcursul celor două zile sunt organizate 12 activități dedicate tuturor gusturilor. În cadrul atelierelor, meșteșugarii locali vor demonstra la fața locului cum se confecționează manual diferite obiecte de uz personal sau artizanat. Atelierele culinare se vor desfășura în aer liber, ocazie cu care vor fi prezentate rețete de mâncăruri noi. Cei care îndrăgesc energicele dansuri populare vor avea ocazia să participe la cursurile organizate în bătătura satului.

Pădurea Craiului fiind o atracție turistică și pentru iubitorii de natură, vor fi organizate pe bază de înscriere excursii și activități de aventură. Familiile cu copii se pot bucura de activități speciale pentru cei mici, organizate de animatori bine pregătiți.

Tot sâmbătă înainte de concertul folk vor fi prezentate publicului de către profesioniști imagini și povești despre locuri spectaculoase de pe Terra.

img_1490CONCURS DE CICLISM ȘI PRODUSE TRADIȚIONALE

Pe parcursul celor două zile va fi organizat tradiționalul târg de prezentare de produse tradiționale și locale, Straița Plină.

Duminică pasionații de aventură și adrenalină pe bicicletă sunt așteptați la cea de-a doua ediție a Maratonului de mountainbike „Pădurea Craiului”. Scopul acestui maraton este promovarea turismul activ din zona Pădurea Craiului. Competiția este de tipul mountain bike cross country marathon (XCM), destinată sportivilor amatori, suficient de bine pregătiți în abordarea traseelor montane. La fel ca la ediția anterioară concurenții vor avea la dispoziție 3 trasee diferite ca lungime și grad de dificultate, fiecare dintre participanți putând alege traseul potrivit în funcție de condiția fizică și de nivelul propriu de pregătire. 

Zilele ”Pădurii Craiului 2016” se vor încheia duminică cu un spectacol folcloric susținut de interpreți renumiți de muzică populară. Printre invitați sunt Ansamblul folcloric "Moșuț" - Vadu Crișului, Ansamblul folcloric "Muguri și mlădițe" - Beiuș,  Ansamblul folcloric "Codrenii Bihorului - Roșia, Surorile Tomele, Romina Nemeș, Monica Blaga, Vlad Ștef, Andrei Corb, Lavinia Chifor, Roxana Buzle, Paula Lezeu, Grup vocal "Permanențe" - Roșia.

 „Zilele Pădurii Craiului 2016” sunt parte a proiectului „Pădurea Craiului – un loc mai bun de vizitat, un loc mai bun în care să trăiești”, finanțat în cadrul programului Green Entrepreneurship 2.0, o inițiativă comună a Romanian American Foundation și a Fundației pentru Parteneriat.

Mai multe detalii despre ediţia din acest an a „Zilelor Pădurii Craiului”,  puteţi găsi pe: www.facebook.com/padureacraiului   și  www.facebook.com/bihorturism 

Programul evenimentului

Organizatorii „Zilelor Pădurii Craiului 2016” sunt:

  • Asociația Orizont Verde - Roșia,
  • Primăria Comunei Roșia,
  • Consiliul Județean Bihor,
  • Agenția de Management al Destinației Bihor,
  • Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor,
  • Clubul Sportiv Xterra Oradea,
  • Centrul pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă Bihor.
  • organizatori

No Comments Yet.

Leave a comment