Cu bicicleta printre dealuri si doline

Vă propunem o altă variantă de a vă petrece un weekend la munte. Vom străbate împreună o zonă pitoreacă, o zonă cu o frumusețe încă nedescoperită de mulți oameni din Platoul Carstic Vașcău:
Traseul Colești - Sat Izbuc - Sat Călugări - Mănăstirea Izbuc şi retur.

Este un traseu destul de uşor, care se parcurge în cea mai mare parte pe asfalt și care oferă pesiaje naturale specifice. În plus permite vizitarea Mănăstirii de la Izbuc, cu bisericile de piatră și lemn.

Se pot folosi biciclete MTB sau trekking dotate inclusiv cu cauciucuri subţiri, necramponate. Datorită diferenţelor de nivel nu se recomandă utilizarea bicicletelor de oraş.

Traseul are o lungime totală de 25,2 km, din care distanţa în urcare este de 6,2 km, cea în coborâre de 9,6 km, iar lungimea de drum orizontal este de 9,4 kilometri
Info tehnice:

Urcuş dificilă …..0.1 km
Altitudine minimă........400 m
Altitudine maximă.......520 m
Diferenţă nivel urcare.........190 m
Diferenţă nivel coborâre.....190 m

Pe cei ce nu încalecă bicicleta, pe parcursul zilei de sâmbătă îi invităm să participle la atelierele de meșteșuguri tradiționale:  de la prepararea bunătăților făcute de bunica până la sculptură în lemn și confecționarea oalelor de pământ.


Sâmbătă seara ne vom destinde la un foc de tăbără, acompaniat de melodiile la chitară ale prietenului nostru YoYo din Cluj.  Doritorii pot rămâne peste noapte. Pot să-și monteze corturile în curțile localnicilor.

Duminică vă vom însoți pe un traseu la pas timp de 3-4 ore. Primul obiectiv turistic vizitat este Peștera din Valea Popii, iar după o urcare spre Vf. Sfaraș vom avea plăcera să ne delectăm cu imaginile panormaice oferite de Munții Codru Moma si Depresiunea Beiușului. Revenirea în sat se va face pe același traseu.


Nu se percepe nici o taxa de participare la eveniment și nici pentru zona de campare. Participanții trebuie să-și asigure hrana cu excepția serii de sâmbătă, când se va pregăti un ceaun pentru toti participanții.

No Comments Yet.

Leave a comment